Freitag, 7. Februar 2014

Tap Tup

Selam arkadaslar, 
bugün size Tap Tup tarifini verecegim. Ilk defa duymus olabilirsiniz, o da nedir diye düsünüyorsaniz, Karamanda Bazlamaya - Tap Tup deniliyor. Annem cogu zaman evde ekmek kalmayinca, sabah kahvaltida sicak sicak yapiyor  yaninada Cay mhh nefis oluyor :) 
Umarim sizde begenirsiniz..



Malzemeler:    
1 kg Un
1 yemek kasigi Tuz
1-2 yemek kasigi sivi yag
 Su








Yapilisi:
Unu derin bir kaba koyuyoruz. Tuzunu ekliyoruz.
Yogurmakla beraber suyu Hamurun kulak memesi kivamina gelesi kadar ilave edilir ve yogurulur.
Hamuru toparlamak icin 1-2 kasik siviyag dökülür ve hamur bir yuvarlaga toparlanir.**
Hamur 15-20 dkk agizi kapali kapta dinlendirilir.
Sonra Hamuru ufak bezelere yuvarliyoruz yapismamasi icin az un ilave edip oklava
yardimiyla aciyoruz.

Tavada veya Sac´da pisiriyoruz.

# Arzu edilirse icine Peynir veya bir baska ic ile Börek de yapilabilir #

                                           


          Afiyet olsun... 







** Birtürlü yuvarlak üzeri düz olmuyor yapamiyorum diyenler, sabirla denemeye Devam :)  bende yapamiyordum sonra küsüp anneme "anne yapamiyorum yaa, hic yapamiyacagim cok beceriksizim" diyordum, oda "olur kizim sen devam et yapmaya" derdi. Hakliydi artik yuvarlak oluyorlar ;-) **
           

Dienstag, 4. Februar 2014

Karniyarik

Malzemeler:

5 Patlican
500ml Sivi Yag

Ic Malzemeler:
1/2 kg Kiyma
2 Sogan
3 Yesil Biber
1 paket Domates Sosu
2 yemek kasigi Sivi Yag
1 yemek kasigi kuru Maydonoz 
1 tatli kasigi Tuz
1 tatli kasigi Karabiber
1 tatli kasigi Kuru Nane
1 tatli kasigi Reyhan

Süsleme icin (istege göre):
Domates
Biber


Yapilisi:
Bir tavada kiyma kavrulur. 2 yemek kasigi sivi yap, sogan ve yesil biber ilave edilir.
Domates sosu, Maydonoz, Tuz, Karabiber, Kuru Nane ve Reyhan katilir ve devam
kavrulur. Ic kenariya alinir bekletilir.

Derin bir Tencereye 500ml Yag konulur ve isinmaya birakilir. Buarada Patlicanlar
 büyüklügüne göre ortadan ikiye veya dörde kesilir. Yag isindik sonra, Patlicanlar
yagda kizartilir ve bir pecetenin üzerinde yagi süzdürülür.





Firin Tepsisine Patlicanlar sira sira dizilir ve hazirlanan ic üzerlerine yayilir.
Istege göre yesil biber, ve domates ile süslenir. Pirinc pilavi ile servis edilir.

Pisirme:  180°C önceden isitilmis Firinda 20-30 dakika pisirilir.


Afiyet olsun... :)