Dienstag, 4. Februar 2014

Karniyarik

Malzemeler:

5 Patlican
500ml Sivi Yag

Ic Malzemeler:
1/2 kg Kiyma
2 Sogan
3 Yesil Biber
1 paket Domates Sosu
2 yemek kasigi Sivi Yag
1 yemek kasigi kuru Maydonoz 
1 tatli kasigi Tuz
1 tatli kasigi Karabiber
1 tatli kasigi Kuru Nane
1 tatli kasigi Reyhan

Süsleme icin (istege göre):
Domates
Biber


Yapilisi:
Bir tavada kiyma kavrulur. 2 yemek kasigi sivi yap, sogan ve yesil biber ilave edilir.
Domates sosu, Maydonoz, Tuz, Karabiber, Kuru Nane ve Reyhan katilir ve devam
kavrulur. Ic kenariya alinir bekletilir.

Derin bir Tencereye 500ml Yag konulur ve isinmaya birakilir. Buarada Patlicanlar
 büyüklügüne göre ortadan ikiye veya dörde kesilir. Yag isindik sonra, Patlicanlar
yagda kizartilir ve bir pecetenin üzerinde yagi süzdürülür.





Firin Tepsisine Patlicanlar sira sira dizilir ve hazirlanan ic üzerlerine yayilir.
Istege göre yesil biber, ve domates ile süslenir. Pirinc pilavi ile servis edilir.

Pisirme:  180°C önceden isitilmis Firinda 20-30 dakika pisirilir.


Afiyet olsun... :)











1 Kommentar: