Freitag, 7. Februar 2014

Tap Tup

Selam arkadaslar, 
bugün size Tap Tup tarifini verecegim. Ilk defa duymus olabilirsiniz, o da nedir diye düsünüyorsaniz, Karamanda Bazlamaya - Tap Tup deniliyor. Annem cogu zaman evde ekmek kalmayinca, sabah kahvaltida sicak sicak yapiyor  yaninada Cay mhh nefis oluyor :) 
Umarim sizde begenirsiniz..



Malzemeler:    
1 kg Un
1 yemek kasigi Tuz
1-2 yemek kasigi sivi yag
 Su








Yapilisi:
Unu derin bir kaba koyuyoruz. Tuzunu ekliyoruz.
Yogurmakla beraber suyu Hamurun kulak memesi kivamina gelesi kadar ilave edilir ve yogurulur.
Hamuru toparlamak icin 1-2 kasik siviyag dökülür ve hamur bir yuvarlaga toparlanir.**
Hamur 15-20 dkk agizi kapali kapta dinlendirilir.
Sonra Hamuru ufak bezelere yuvarliyoruz yapismamasi icin az un ilave edip oklava
yardimiyla aciyoruz.

Tavada veya Sac´da pisiriyoruz.

# Arzu edilirse icine Peynir veya bir baska ic ile Börek de yapilabilir #

                                           


          Afiyet olsun... 







** Birtürlü yuvarlak üzeri düz olmuyor yapamiyorum diyenler, sabirla denemeye Devam :)  bende yapamiyordum sonra küsüp anneme "anne yapamiyorum yaa, hic yapamiyacagim cok beceriksizim" diyordum, oda "olur kizim sen devam et yapmaya" derdi. Hakliydi artik yuvarlak oluyorlar ;-) **
           

2 Kommentare:

  1. Haha bana niye hiç demediniz tap tup diyeee :)
    Sen beceriklisin maşallah gülüm benim tekrar ellerinize saglik

    AntwortenLöschen